10 de gener del 2012

Un tòpic

Hi ha històries que amb una vegada de sentir-les n’hi ha prou per entendre-les. N’hi ha que necessiten explicació posterior i algunes més d’una relectura o una segona visualització. Però n’hi ha de molt comptades, que per vegades i vegades que les miris, mai acabaràs de copsar-ne la complexitat de la seva trama. Et faran analitzar cada línia temàtica, cada nota de la seva banda sonora. I sempre, sempre t’atrauran.


Torno amb un tòpic que aixecarà més d’un “Altre cop igual!” entre els qui em coneixen. Sí, avui he tornat a mirar “El Senyor dels Anells”. “La Germandat de l’Anell” per ser exactes. Però aquest cop he anat un pas més enllà: en blu-ray, versió extensa i idioma original. Un gran encert. La sensació: tornar a sortir d’una sala de cine de l’any 2001.

Seguidors de Tolkien, no us ho podeu perdre!

Escenes noves, d’altres canviades totalment, alguns afegits... la versió extensa aproxima molt més la pel·lícula a la novel·la i li dóna més profunditat. Però la gran millora ha estat veure-la en idioma original: el detallisme de les veus, les entonacions i timbres dels actors... Per bona que sigui la traducció en català o castellà, el cert és que el millor és sentir-la tal i com es va rodar. Intentaré fer-ho més sovint.

Ps: El passat 3 de gener Tolkien hauria fet 120 anys. Des d'aquest bloc li dedico un molt sincer: Moltes felicitats!




1 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bon post!! Curt, clar i concís!!

Encara que no hagi vist mai la pel·lícula, es veu la devoció i l'admiració de qui escriu aquestes 4 línies!!

Una abraçada

Publica un comentari a l'entrada