4 de juny del 2011

Vigileu! Aparcament a la vista

Imagineu-vos dues situacions diferents:

Situació 1:
Ha quedat, però és previsor i marxa amb temps de sobre. Agafa el cotxe i, amb calma, fa cap al lloc convingut, al bell mig de  la ciutat. Mentre condueix i el Ford vibra amb la música a màxima potència va pensant on podrà aparcar i no se li acudeix cap lloc. S’haurà d’improvisar.

Arriba, finalment,  i disminueix la velocitat al temps que es dedica a buscar un forat on poder deixar el cotxe. Posa la segona marxa. No troba res... clar que, és en un carrer estret i no hi ha gaires aparcaments. Bah! No té ganes ni paciència per buscar més i el posa en doble fila. Les normes, per trencar-les. Visca!

Torna al cap de tres hores. El cotxe ha desaparegut. Al seu lloc només queda un bonic adhesiu de disseny.

180 euros de multa.

Situació 2:
Arribo a casa amb el cotxe i, com cada dia, em toca fer el pesat recorregut a la recerca d’un aparcament. Just davant de casa meva hi ha la possibilitat d’aparcar en bateria o en línia, però quasi sempre està tot ple. I avui, com sempre, no en trobaré....

Just en aquell moment veig un cotxe que fa marxa enrere i se’n va. Em venen ganes de saltar i abraçar el conductor: aparcaré davant de casa!!

És zona blanca.

L’endemà surto content de casa: no hauré de fer una excursió per anar a recuperar el cotxe. Però, a l’obrir la porta, sorpresa! El carrer està net com una patena, sense ni un sol vehicle i amb un munt d’adhesius de disseny enganxats arreu. On hi havia el meu Polo ara hi ha una barra de bar, que em quedo mirant amb cara de pòquer. Al girar-me veig un petit cartellet, provisional, la raó dels meus problemes: prohibit estacionar a partir de les 8:00 del dia tal, a les 20:00 del dia qual.

El cotxe estava ben estacionat en un lloc on, normalment, es pot aparcar. El pecat: no veure un cartell petit i posat de forma temporal des d'una data poc concreta.

180 euros de multa.

La pregunta: quina situació es mereix 180 euros?

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Doncs la veritat que les dues situacions fan prou rábia, però pel meu punt de vista, és mereix més la sanció la situació 1.

Tenint en compte a més a més que la situació 2, al ser una senyal mòvil, es pot fer plec de descàrreg...

Unknown ha dit...

Sense comentaris, el tema de les multes és força xocant. A Valls al menys, quan s'apropa algún esdeveniment important les grúes van i venen durant tot el día. En canvi, en dies normals i corrents, tothom aparca on vol sense cap problema.

Publica un comentari a l'entrada