1 de juny del 2011

Anunci, trist anunci

Engego la TV.

“Wipp Express!!!”

Salto de l’ensurt i ràpidament baixo el volum. Vaja, he agafat la mitja part.... m’hauré de mirar els anuncis.

“Cillit Bang i la suciedad se va en un BANG!

“La llei de l’Anna: Si una cosa pot sortir bé, sortirà bé..... si veus Bezoia”

“Es que yo Carmen... yo no me siento hinchada...”

Miro al meu voltant esperant veure algú assegut al meu costat amb qui poder riure una bona estona del que estic veient. No, estic sol a casa. Doncs res, busco el llibre que estic llegint i intento abaixar una mica més el volum.

De sobte torno a fer un vot:

“Olele, olala, ser de REGAL és, el millor que hi ha!”

En fi... miro de reprendre la lectura, però comença ser difícil.

“Ffffff... – Sento de fons- y se me irritan las encías”

Tanco el llibre mentre la televisió sembla moure’s al compàs d’unes espigues que ballen de bon matí i em torno a quedar embadalit. Em sembla que ho començo a entendre. Com més trist i en més ridícul queden els participants d’un anunci, més es ven un producte. O això sembla, si jutgem el que últimament es veu entre programa i programa.

“Mediamarkt! Jo no sóc tonto!”

Bé sí, el que deia... Imagino que les empreses d’anuncis deuen haver gastat tota l’originalitat que en un altre temps podien tenir i han decidit apostar per allò banal i absurd. Anuncis que es pugin comentar, que tothom conegui (tots els que he citat aquí els recordava de memòria) i que, en definitiva, els faci vendre més. Han descobert que és més fàcil deixar en evidència l’empresa, autoparodiar-se, insultar-se i embrutar-ne el nom i d’aquesta manera vendre, que no fer un anunci caríssim, recargolat i difícil d’entendre que, per original que sigui, ningú recordi.

No canvieu de canal home, això és màrqueting! 

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Està vist i demostrat que quan més "tonto" és un anunci, més ven, sino, només cal mirar els de mixta!

Laura Fort ha dit...

és veritat, però també s'ha de tenir present que ens trobem en plena crisi, i això provoca que les empreses exigeixint als publicistes anuncis que captin l'atenció i que donin resultats immediats, estem en uns anys on la orginalitat ja no és el plat principal si no ens ajuda a fer comprar de forma casi immediata el producte, i encara que la majoria d'ells hagin arribat a un nivell tan baix, no crec que facin augmentar gaire la venta, ja que es nota que cada cop més estan creats amb pitjors condicions.

Unknown ha dit...

Si però us heu adonat que els més tontos són els que més recordem?? Voleu dir que no és un efecte molt buscat, encara que a nosaltres no ens ho sembli??

Molt bona entrada!!

Arnau Castro ha dit...

Sí, suposo que totes tres teniu raó, gràcies per comentar! I això que dius Lluïsa és ben cert, com més inútil és un anunci, més se'ns queda gravat, i això no els ha passat per alt als publicistes. En conjunt són anuncis barats (per tot el que comenta la Laura, hi ha crisi) i estúpids, molt senzills i que tothom pot entendre i recordar.

Sort que d'aquí tres anys arribarà una nova onada de publicistes que revolucionarà el món de l'anunci! he he he

Pilar Borrellas ha dit...

Saps què passa? Que tots els guionistes una mica originals treballen per cocacola o per mixta..

Unknown ha dit...

Ala que fatalista te has puesto, Arnau!
Los anuncios son para aumentar las ventas dandose a conocer. Tú mismo lo has dicho, los recuerdas. Eso es lo importante. Si puedes reducir gastos con una camapaña "sencilla" y que el mensaje llegue igual, pues listos y apañados, que es lo que importa.
Y además hay anuncios muy cutres que de lo cutres que son te llaman aún más la atención. ¿O no? Los de Mixta son graciosos, pero son cutres a más no poder. Si no tuvieran gracia diríamos "que cutres son los anuncios de Mixta", en vez de decir que nos reimos con ellos. Pero lo importante, una vez visto el anuncio, es que recordemos que era de Mixta.

Arnau Castro ha dit...

No pretendía ser fatalista Fran, y comprendo sus motivos, pero es algo que quería comentar de hace ya tiempo. Porqué, realmente, hay anuncios que se merecerían perder clientes por ello.

També és cert Pili, i per Estrella Damm i les marques de cotxe, que al menys els fan ben originals. Ah, i els perfums, me n’oblidava!

Gràcies a tots per comentar!

Unknown ha dit...

Vivan los anuncios de CocaCola y la ONCE. ¡VIVAN!
Jajjaaja!

Publica un comentari a l'entrada